Vidéken otthont teremteni, a mindennapokat megszervezni kihívást jelent. Mégis sok embert vonz a csend, a takaros falvak világa. Kirándulunk, fotózunk, kóstolunk, és sorsokról mesélünk.

Szabadtéri konyhák

2025/04/30. - írta: Kóta Melinda

pi.png

A felkelő vagy a lenyugvó nap fényében ételt készíteni és kóstolni az egyik legjobb szabadtéri élmény.

A falusi nyári konyhák többfunkciós terek voltak, melyeket napjainkban a grillpartik modern helyszíne váltott fel.

A hagyományok azonban új formában tovább élnek. Nosztalgiázni időnként nagyon jól esik. Bizonyára sokan szeretettel gondolunk vissza régi emlékeinkre, amikor a nagyi kertjében a zsíros kenyérhez összeszedtünk ezt-azt. Egy pici paprikát, paradicsomot, hagymát, és már szaladtunk is tovább fogócskázás közben majszolva, néha fejre ejtve, mégis aztán jóízűen elfogyasztva a tízórainkat.

A nyári konyhában pedig közben készültek a finom házi ételek ebédre. Néhány évtized alatt sokat változott a világ, ám a szabadtéri főzés divatja ismét virágzik.

o4_2.jpg

Gyönyörű látvány a szabadtéri konyha vagy kemence. Legyen mediterrán, modern, vagy vidéki stílus az ízlésünk, a főzés, valamint a kóstolás élményét mindegyikben klassz rendszeresen átélni.

o5_2.jpg

A balkon ugyan nem azonos a szabadtéri konyhák adta élménnyel, ám az étkezés, a kilátás és a pihenés átélésének öröme ott is megvalósul.

o6_1.jpg

o2_4.jpg

o7_1.jpg

s5_5.jpg

s6_3.jpg

s4_2.jpg

o8_1.jpg

fotók: pinterest

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr2718849244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása