A felkelő vagy a lenyugvó nap fényében ételt készíteni és kóstolni az egyik legjobb szabadtéri élmény.
A falusi nyári konyhák többfunkciós terek voltak, melyeket napjainkban a grillpartik modern helyszíne váltott fel.
A hagyományok azonban új formában tovább élnek. Nosztalgiázni időnként nagyon jól esik. Bizonyára sokan szeretettel gondolunk vissza régi emlékeinkre, amikor a nagyi kertjében a zsíros kenyérhez összeszedtünk ezt-azt. Egy pici paprikát, paradicsomot, hagymát, és már szaladtunk is tovább fogócskázás közben majszolva, néha fejre ejtve, mégis aztán jóízűen elfogyasztva a tízórainkat.
A nyári konyhában pedig közben készültek a finom házi ételek ebédre. Néhány évtized alatt sokat változott a világ, ám a szabadtéri főzés divatja ismét virágzik.
Gyönyörű látvány a szabadtéri konyha vagy kemence. Legyen mediterrán, modern, vagy vidéki stílus az ízlésünk, a főzés, valamint a kóstolás élményét mindegyikben klassz rendszeresen átélni.
A balkon ugyan nem azonos a szabadtéri konyhák adta élménnyel, ám az étkezés, a kilátás és a pihenés átélésének öröme ott is megvalósul.
fotók: pinterest
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.