Tízperces epres sajttorta
Vitamindús különleges desszert
A sütés nélküli édességek mindenkit meghódítanak.
Nem várt gyorsasággal ismét megérkezett az eperszezon.
A pirosló szív alakú gyümölcsök szépségükkel magukra vonják a figyelmet. Fontos azonban, hogy ízre, illatra és állagra is a legjobb minőséget válasszuk a sütikhez.
Hozzávalók:
- 25 dkg hosszúkás babapiskóta
- 1 dl rum /aromával helyettesíthető/
- 1 csomag vaníliapuding
- 4 dl friss tej
- 15 dkg mascarpone
- 5 dkg csokiforgács
- 20 dkg megtisztított, negyedekre vágott eper
Elkészítés:
1./ A pudingport a tejjel habosra készítjük, majd belekeverjük a puha mascarponet.
2./ Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk.
3./ A babapiskótákat rumba mártjuk, majd egy edénybe a sajtkrémes pudinggal és a gyümölccsel felváltva rétegezzük.
4./ A sütemény tetejét a megmaradt eprekkel és csokiforgáccsal díszítjük.
5./ Tálalás előtt a desszertet 6 órára letakarva hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon.
Jó étvágyat kívánok!
fotó: Kóta Melinda