Tízperces epres sajttorta

Vitamindús különleges desszert

torta.png

A sütés nélküli édességek mindenkit meghódítanak.

Nem várt gyorsasággal ismét megérkezett az eperszezon.

A pirosló szív alakú gyümölcsök szépségükkel magukra vonják a figyelmet. Fontos azonban, hogy ízre, illatra és állagra is a legjobb minőséget válasszuk a sütikhez.

Hozzávalók:

  • 25 dkg hosszúkás babapiskóta
  • 1 dl rum /aromával helyettesíthető/
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 4 dl friss tej
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 dkg csokiforgács
  • 20 dkg megtisztított, negyedekre vágott eper

Elkészítés:

1./ A pudingport a tejjel habosra készítjük, majd belekeverjük a puha mascarponet.

2./ Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk.

3./ A babapiskótákat rumba mártjuk, majd egy edénybe a sajtkrémes pudinggal és a gyümölccsel felváltva rétegezzük.

4./ A sütemény tetejét a megmaradt eprekkel és csokiforgáccsal díszítjük.

5./ Tálalás előtt a desszertet 6 órára letakarva hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon.

Jó étvágyat kívánok!

fotó: Kóta Melinda

Címkék: süti, torta, recept, ételek, eper