Vidéki otthon

Puha lekváros keksz

Fél óra alatt elkészül az édesség

2024. augusztus 12. - Kóta Melinda

keksz.jpg

Van az úgy, hogy gyorsan szükséges desszertet készítenünk. A keksz a legjobb ötlet.

Váratlan vendégeknek és gasztroajándéknak is klassz egy doboz puha süti.

Legyen bármilyen évszak, egy pici gyümölcslekvár, vagy csokoládé vagy mogyoró krém biztosan lapul mindenkinél valahol a konyhaszekrényben. Így lesz még finomabb egy házi keksz.

Hozzávalók:

  • 1 db friss tojás
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 7 dkg finomított kristálycukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 8 dkg puha vaj vagy margarin
  • 16 dkg átszitált finomliszt
  • 5 dkg szilárdabb állagú gyümölcslekvár

Elkészítés:

1./ A tojást először a cukorral keverd simára, majd a masszát a zsiradékkal együtt thabosítsd tovább.

2./ A szódabikarbónával együtt a lisztet add a lisztet a tésztához, és dolgozd jól össze.

3./ Teáskanál segítségével dió nagyságú gombócokat tegyél egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütik közepébe kávéskanállal kicsi mélyedést formálj, amibe tedd bele a házi lekvárt..

4./ A sütiket előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt süsd meg. Vigyázz, hogy az alja ne égjen el. A kihűlt kicsi kagyló alakú kekszeket lekvárral vagy mogyorókrémmel utólag is összeragaszthatod.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr718464977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása