Vidéki otthon

Pikáns fokhagymakrémleves

A sajt és a fehérbor teszi különlegessé az ételt

2024. augusztus 09. - Kóta Melinda

f2_1.jpg

A hagymák királynője a fokhagyma.

A zöldségből sokféle krémleves változatot készíthetünk.

A leves talán legismertebb változata a pirítóssl történő tálalás. Amikor különleges gasztroélményre vágyunk, akkor készítsük elaz ételt fehérborral.

Hozzávalók:

  • 8 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 dl húsleveslé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kk liszt
  • 1 kk olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk mustár
  • só és bors a fűszerezéshez
  • 10 dkg levesgyöngy
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:

1./ Kevés olajon a fokhagymát 1 kk liszttel dinszteld meg. Engedd fel a húsleveslével, és enyhén fűszerezd az ételt.

2./ Főzd a levest közepes lángon 10 percig fedő alatt, hogy az ízek összeérjenek, majd tedd bele az 1 dl száraz fehérbort.

3./ Keverd csomómentesre 1 kk liszttel, 5 dkg reszelt füstölt sajttal, 1 kk mustárral a tejszínt és a tejfölt, és habard be a levest.

4./ Amikor elkészültél, forrón tálald levesgyönggyel és a maradék reszelt sajttal az ételt.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr9218463575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása