A hagymák királynője a fokhagyma.
A zöldségből sokféle krémleves változatot készíthetünk.
A leves talán legismertebb változata a pirítóssl történő tálalás. Amikor különleges gasztroélményre vágyunk, akkor készítsük elaz ételt fehérborral.
Hozzávalók:
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 dl húsleveslé
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kk liszt
- 1 kk olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 kk mustár
- só és bors a fűszerezéshez
- 10 dkg levesgyöngy
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
1./ Kevés olajon a fokhagymát 1 kk liszttel dinszteld meg. Engedd fel a húsleveslével, és enyhén fűszerezd az ételt.
2./ Főzd a levest közepes lángon 10 percig fedő alatt, hogy az ízek összeérjenek, majd tedd bele az 1 dl száraz fehérbort.
3./ Keverd csomómentesre 1 kk liszttel, 5 dkg reszelt füstölt sajttal, 1 kk mustárral a tejszínt és a tejfölt, és habard be a levest.
4./ Amikor elkészültél, forrón tálald levesgyönggyel és a maradék reszelt sajttal az ételt.
Jó étvágyat kívánok!