A Közel-Kelet különleges ízvilága egyesül az ételben.
A hússzeleteket pácolást követően nyársra húzva sütőben is elkészíthetjük. Ám kiváló eredményt kapunk serpenyőben történő pirítással is.
A különleges fűszerek illata a keleti piacok hangulatát is megeleveníti a konyhánkban.
Hozzávalók:
- 50 dkg kenyérliszt /BL80/
- 3,5 dl víz
- 2,5 dkg éleztő
- csipetnyi só és cukor
- 20 dkg felső csirkecomb filé
- 20 dkg csirkemell filé
- 1 kanál olíva
- só, őrölt vegyesbors, koriander, kakukkfű, bazsalikom, szerecsendió
- 3 db felkarikázott lilahagyma
- 10 dkg paradicsom felkarikázva
- 10 dkg kígyóuborka felkarikázva
- 5-6 levél jégsaláta
- 3 dl fokhagymás vagy csípőspaprikás öntet natúr joghurtból készítve
Elkészítés:
1./ Egy kisebb tálban elkészítjük a natúr joghurtból a fokhagymás és a csípős paprikás öntetet. Kevés sóval ízesítsük őket.
2./ A pita elkészítéséhez összekeverünk kevés langyos vizet cukorral, liszttel, valamint sóval a gyorskovászhoz. A hozzávalókat összedolgozzuk dagasztással, majd a tésztát pihentetjük letakarva 30 percig. Az alapanyagot 8 egyforma részre osztjuk, majd lisztezett deszkán lefedve, meleg helyen további 45 percet kelni hagyjuk. Ezt követően a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor felemelkedik, még 3-4 percet várunk, és kész a pita.
3./ Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott, előre befűszerezett, és kevés öntetben megpácolt csirkehús filét.
4./ Az ételt ízlés szerint tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.