Egy gasztrokaland feldobja a szürke hétköznapok hangulatát. Amikor megkérdezem a családtagjaimat, mit kóstolnának szívesen, általában a válasz a mindegy szó fogalmában kimerül. Így született meg a mindegy leves.
A főzés a legtöbbször napjainkban már-már alkotóművészetté avanzsál. Főleg akkor, ha semmilyen ötletünk nincsen. A kreativitásunk azonban ilyen helyzetekben is a segítségünkre van. A mindegy levest az éppen otthon található alapanyagokból készítettem. Te is bármilyen maradék étel felhasználásával meg tudod csinálni.
Hozzávalók:
- 1 db zeller
- 3 db felkarikázott vagy felkockázott sárgarépa
- 2 db felkarikázott vagy felkockázott fehérrépa
- 1 db felkockázott karalábé
- 10 dkg vajbab
- 20 dkg felkockázott krumpli
- 15 dkg főtt húslevesből maradt marhahús
- 15 dkg pirított sonka
- 15 dkg pirított szárított csipetke
- 1 db felaprózott vöröshagyma
- 1 gerezd felaprózott fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db húsleveskocka ízesítéshez
- só, bors, pirospaprika, tárkony, kurkuma a fűszerezéshez
Elkészítés:
1./ Kevés zsiradékon a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteled, majd lepirítod benne a sonkát és a szárított csipetke tésztát. Ezt követően beleteszed és átkevergeted a zöldségeket és a főtt húst.
2./ A levesalapot megszórod kevés pirospaprikával, majd felengeded vízzel vagy húsleveslével, és ízlés szerint fűszerezed.
3./ Az ételt lassú tűzön főzöd a petrezselyemmel együtt, amíg minden hozzávaló puha lesz.
4./ A forró ételt házikenyérrel vagy sajtos pirítóssal tálalod. Kevés tejfölt használhatsz díszítésnek.
Jó étvágyat kívánok!