Mindegy leves

2025. május 18. 11:24 - Kóta Melinda

Egy gasztrokaland feldobja a szürke hétköznapok hangulatát. Amikor megkérdezem a családtagjaimat, mit kóstolnának szívesen, általában a válasz a mindegy szó fogalmában kimerül. Így született meg a mindegy leves.

leves.jpg

A főzés a legtöbbször napjainkban már-már alkotóművészetté avanzsál. Főleg akkor, ha semmilyen ötletünk nincsen. A kreativitásunk azonban ilyen helyzetekben is a segítségünkre van. A mindegy levest az éppen otthon található alapanyagokból készítettem. Te is bármilyen maradék étel felhasználásával meg tudod csinálni.

Hozzávalók:

  • 1 db zeller
  • 3 db felkarikázott vagy felkockázott sárgarépa
  • 2 db felkarikázott vagy felkockázott fehérrépa
  • 1 db felkockázott karalábé
  • 10 dkg vajbab
  • 20 dkg felkockázott krumpli
  • 15 dkg főtt húslevesből maradt marhahús
  • 15 dkg pirított sonka
  • 15 dkg pirított szárított csipetke
  • 1 db felaprózott vöröshagyma
  • 1 gerezd felaprózott fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 db húsleveskocka ízesítéshez
  • só, bors, pirospaprika, tárkony, kurkuma a fűszerezéshez

Elkészítés:

1./ Kevés zsiradékon a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteled, majd lepirítod benne a sonkát és a szárított csipetke tésztát. Ezt követően beleteszed és átkevergeted a zöldségeket és a főtt húst.

2./ A levesalapot megszórod kevés pirospaprikával, majd felengeded vízzel vagy húsleveslével, és ízlés szerint fűszerezed.

3./ Az ételt lassú tűzön főzöd a petrezselyemmel együtt, amíg minden hozzávaló puha lesz.

4./ A forró ételt házikenyérrel vagy sajtos pirítóssal tálalod. Kevés tejfölt használhatsz díszítésnek.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr2018861562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása