Vidéki otthon

Sajtkrémmel töltött cipó

Felejthetetlen gasztro élményt nyújt ez az étel

2024. augusztus 05. - Kóta Melinda

b.jpg

Nem kell séfnek lennünk, hogy egyszerű, ám finom ételeket készítsünk.

Dédszüleink konyhája nyomán már megtanultuk, hogy minden megmaradt alapanyagot fel tudunk használni.

Némi ötletességgel akár új ízvilágot is van módunk kitalálni. Nálunk időnként előfordul, hogy elindulunk kirándulni, végül ottragadunk valahol egy baráti invitálás következtében vidéken. Ilyenkor a nagy bevásárlás után a kenyértartóban hagyott cipó hazaérkezésünkkor általában már 2 napos. Ilyenkor töltött kenyeret készítek.

1./ Vágd be rácsosra a cipót.

2./ Krémsajtot keverj össze kevés vajkrémmel, és ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, snidlinggel, rozmaringgal, és zúzott fokhagymával. Kiegészítheted a saját ízlésednek megfelelően. A változatoknak nincs határa.

3./ A krémet tedd a vágásokba, majd ízlés szerint ezt egészítsd ki füstölt házikolbász karikákkal, vagy sonkadarabokkal. Reszelt sajttal borítsd be a tetejét, és 5 percre tedd 200 fokos sütőbe.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr5718460519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása