Kemencében frissen sült kenyérrel marhapörköltet tunkolni klassz élmény.
Néhány hete történt, hogy a Csepregi Kovászolók baráti társaságát vendégségbe hívta egy mesés birtokkal rendelkező tulajdonos
A rendkívül jó gasztronómiai érzékkel és hozzáértéssel megáldott vendéglátónknál már érkezésünk idején bográcsban a marhapörkölt, kemencében kerámiaedényben pedig a csülkös káposztás bab. Miközben néhányan a kovászos kenyér formázásával voltak elfoglalva, én lencsevégre kaptam pár pillanatot.
A területhez egy apró gerendaház, valamint egy mini tavacska is tartozik. Bár aranyhalat nem sikerült kívánság teljesítésére bírnia senkinek a csapatból, a közös gasztronómiai élmény hosszú időre összekötött minket.
A levendulafajták virágzása, a málnabokrok, valamint a szőlőlugasok gondos gazdáról tanúskodnak. Szívesen visszatérünk még meghívásra, hogy ősszel is kipróbáljuk a jó hangulatot és a finom ételeket.
Kemencés káposztás bab füstölt csülökkel
A savanyúkáposztát, a puha babot a levével együtt, valamint a füstölt csülköt, valamint a füstölt karikára vágott házikolbászt rétegezve egy tűzálló kerámia fazékba tesszük. Sóval, borssal, kevés pirospaprikával fűszerezzük, és az ételt fedett edényben forró kemencében elkészítjük. Tálalás előtt a káposztás babot tejföllel ízesítjük. Frissen sütött, ropogós kovászos kenyér illik hozzá a legjobban.
Jó kirándulást kívánok!
fotók: Kóta Melinda/Vidéki otthon