Az ünnepnapok után jó választás egy szimpla zöldségleves.
A vitamindús ételek kímélik az emésztőrendszerünket, és megerősítik az egészségünket.
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma felkockázva
- 2 sárgarépa és 1 fehérrépa felkarikázva
- 1 nagyobb karalábé és 1 zeller felkockázva
- só, vegyesbors, pirospaprika, tárkony a fűszerezéshez
- 4 dl húsleveslé
Elkészítés:
1./ Kevés zsiradékon a hagymát megdinszteljük, kevés pirospaprikával megszórjuk, és beleforgatjuk a hozzávalókat a csipetkén kívül. Az ételt a húsleveslével és kevés vízzel felöntjük, hogy a húst és a zöldségeket elfedje.
2./ Az ételt fűszerezzük ízlés szerint, majd fedő alatt lassan főzzük, hogy az ízek összeérjenek, a hozzávalók puhák legyenek.
3./ A tojásból, lisztből, kevés sóból és némi maradék tört krumpliból összegyűrt tésztát belecsipkedjük az ételbe, és még néhány percig enyhén összeforraljuk.Kedvünk szerint a levest behabarhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!