Egy szimpla almatortát is különlegessé lehet tenni. Az öntet a titka.
Amikor desszertet készítünk, akkor az alapanyagokon kívül a tálalás módja is sokat javít vagy ront a munkánk eredményén.
Van, aki az omlós linzer állagot részesíti előnybe. Mások a puha kevert tésztás változatot kedvelik. Egyszerű édes süteményeknél fanyar lekvárral vagy savanykás frissen készített gyümölcs mártással gazdagíthatunk. A francia almatorta utóbbi változata biztos siker.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kk só
- 10 dkg finomított kristálycukor
- 3 csomag vaníliáscukor
- 15 dkg puha margarin
- 2 db egész tojás
- 3 db kisebb savanykás alma
- 1 kk rum
- 1/2 citrom facsart leve
- 1/2 narancs reszelt héja
- csipetnyi őrölt fahéj
Elkészítés:
1./ A lisztet, a sütőport és a sót keverd össze egy álban, majd tedd félre.
2./ A cukrot 2 csomag vaníliáscukorral és a puha margarinnal keverd habosra, majd dolgozd össze a tojásokkal, hogy krémes masszát kapj.
3./ A kettő tál tartalmát öntsd egybe, és tedd hozzá a rumot és a reszelt narancshéjat.
4./ Az almákat pucold meg, csumázd ki, és 1 cm-es kockákra vagy vékony szeletekre vágd fel. Friss citromlé, kevés cukor, fahéj és a rum keverékébe a gyümölcsöt forgasd bele, és 15 percre tedd félre pihenni.
5./ Amikor a tészta már süthető, felváltva a masszát és az almát rétegezd egy margarinnal kikent 21 cm-es tortaformába öntve. A tetejét szórd meg 1 csomag vaníliáscukorral.
6./ A tortát 160 fokon 50 perc alatt előmelegített sütőben süsd meg. Tűzpróbát végezz.
7./ Az édességet fahéjas porcukorral meghintve, valamint málnalekvárral vagy gyümölcsszósszal leöntve tálald.
Jó étvágyat kívánok!