Vidéki otthon

Puha zamatos almatorta

2025. január 27. - Kóta Melinda

m_4.png

Egy szimpla almatortát is különlegessé lehet tenni. Az öntet a titka.

Amikor desszertet készítünk, akkor az alapanyagokon kívül a tálalás módja is sokat javít vagy ront a munkánk eredményén.

Van, aki az omlós linzer állagot részesíti előnybe. Mások a puha kevert tésztás változatot kedvelik. Egyszerű édes süteményeknél fanyar lekvárral vagy savanykás frissen készített gyümölcs mártással gazdagíthatunk. A francia almatorta utóbbi változata biztos siker.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kk só
  • 10 dkg finomított kristálycukor
  • 3 csomag vaníliáscukor
  • 15 dkg puha margarin
  • 2 db egész tojás
  • 3 db kisebb savanykás alma
  • 1 kk rum
  • 1/2 citrom facsart leve
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • csipetnyi őrölt fahéj

Elkészítés:

1./ A lisztet, a sütőport és a sót keverd össze egy álban, majd tedd félre.

2./ A cukrot 2 csomag vaníliáscukorral és a puha margarinnal keverd habosra, majd dolgozd össze a tojásokkal, hogy krémes masszát kapj.

3./ A kettő tál tartalmát öntsd egybe, és tedd hozzá a rumot és a reszelt narancshéjat.

4./ Az almákat pucold meg, csumázd ki, és 1 cm-es kockákra vagy vékony szeletekre vágd fel. Friss citromlé, kevés cukor, fahéj és a rum keverékébe a gyümölcsöt forgasd bele, és 15 percre tedd félre pihenni.

5./ Amikor a tészta már süthető, felváltva a masszát és az almát rétegezd egy margarinnal kikent 21 cm-es tortaformába öntve. A tetejét szórd meg 1 csomag vaníliáscukorral.

6./ A tortát 160 fokon 50 perc alatt előmelegített sütőben süsd meg. Tűzpróbát végezz.

7./ Az édességet fahéjas porcukorral meghintve, valamint málnalekvárral vagy gyümölcsszósszal leöntve tálald.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr8918783504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása