Az amerikai minitortácskánál aligha találtak még ki szebb, jobb és gyorsabb sütit.
Megszámlálhatatlanull sok változatban elkészíthetjük, és mindig meglepetéssel szolgál az édesség.
Valamilyen csokoládé pedig mindig rendelkezésre áll. Biztosan lapul otthon egy kisebb darabka valamelyik fiókban egy friss desszerthez.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 10 dkg finomított kristálycukor
- 2 csomag vaníliáscukor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 15 dkg puha margarin
- 5 dkg rumba áztatott tört csokoládé
- 5 dkg vörösáfonya
- 15 dkg átszitált finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 5 dkg holland kakaópor
- csokiöntet és színes cukorkák a díszítéshez
Elkészítés:
1./ A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a margarinnal és a lekvárral együtt krémesre dolgozzuk el a masszát.
2./ A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a másik alapanyagrészhez hozzádolgozzuk.
3./ A tésztába beleforgatjuk a rumos csokidarabkákat és az áfonyát, majd 12 db-os muffin sütőben szétosztjuk.
4./ A sütit 160 fokon 25 perc alatt megsütjük. Tűzpróbát végezzünk. A tésztát nem szabad a sütőben kiszáradva hagyni, mert nem marad légies és puha.
5./ A minitortákat leöntjük tálalás előtt csokiöntettel, és megszórjuk színes cukorkákkal. Utóbbit helyettesíthetjük további csokidarabokkal, gyümölccsel, kókuszreszelékkel vagy mandulával is.
Jó étvágyat kívánok!