Romantikus mediterrán kertek

2024. június 22. 14:10 - Kóta Melinda

A virágzó zöldek a kalandozás hangulatát is megadják

fr1.png

Aki kertet gondoz, sok munkát vállal. Ám a környezet meghálálja a befektetett energiát.

A mediterrán stílusú kertek között feltűnő különlegességével kiemelkedik a francia vidék hangulata.

A virágok, a lugasok, a fűszerek telepítésének összhangja pazar látványt nyújt egész évben. A tervezésre és a gondozásra is nagy figyelmet kell fordítani annak, aki a francia királyi pompára emlékeztető kertkialakítást vállalja.

fr3.png

Ahogy a ház szeme az ablak, a kert az otthon kirakata. Mesél a ház tulajdonosáról és lakóhelyéhez való viszonyáról egyaránt. A barokk kertnek is nevezett helyeken minilabirintusok, kőfalakon és erkélyeken burjánzó futónövények a jellemzőek. A kert geometrikus központtal rendelkezik, mely kiindulópontként szolgál.

fr2.png

A ház körül a kerti kiegészítők leggyakrabban a szökőkutak, a padok, valamint a kőszobrok. Vidéki stílusnál azonban ezek helyett a mediterrán stílusjegyeket megteremtő színes székek, asztalok, kikövezett sétányok mentén kialakított minitavak ajánlottak.

fr6.png

fr8.png

Ha gondozod a kerted, hiszel a holnapban.

fr9.jpg

fotók: pinterest

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr7318433573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása