Egy epres apró sütemény könnyű habbal feldobja a napot.
A piacon már lehet vásárolni a pirosbogyós szív alakú gyümölcsöt.
A legegyszerűbb formájában is készíthetünk belőle sütés nélkül mutatós desszertet.
Hozzávalók:
20 dkg kerek alakú zabkeksz; 1 dl tejszínhab; 1 vaníliáscukor; 10 dkg mascarpone; 20 dkg félbevágott eper; 1 kiskanál vanília aroma; 1 kiskanál frissen facsart citromlé; 5 dkg nagy darabokra tört csokoládé; idény gyümölcs, dió, vagy mandula a díszítéshez
Elkészítés:
1./ A kekszeket párosával szétpakoljuk, majd a krém hozzávalóit finom mozdulatokkal összekeverjük, hogy lágy habot kapjunk.
2./ A masszát a kekszekre halmozzuk, majd az eper és a csoki után a másik kekszet a süti tetejére teszük.
3./ Az édességet tetszés szerint dekoráljuk egyéb gyümölccsel.
Jó étvágyat kívánok!
fotó: pixbay