Szimpla epres desszert

2024. április 07. 14:37 - Kóta Melinda

Savanykás íz, lágy édesség

epres.jpg

Egy epres apró sütemény könnyű habbal feldobja a napot.

A piacon már lehet vásárolni a pirosbogyós szív alakú gyümölcsöt.

A legegyszerűbb formájában is készíthetünk belőle sütés nélkül mutatós desszertet.

Hozzávalók:

20 dkg kerek alakú zabkeksz; 1 dl tejszínhab; 1 vaníliáscukor; 10 dkg mascarpone; 20 dkg félbevágott eper; 1 kiskanál vanília aroma; 1 kiskanál frissen facsart citromlé; 5 dkg nagy darabokra tört csokoládé; idény gyümölcs, dió, vagy mandula a díszítéshez

Elkészítés:

1./ A kekszeket párosával szétpakoljuk, majd a krém hozzávalóit finom mozdulatokkal összekeverjük, hogy lágy habot kapjunk.

2./ A masszát a kekszekre halmozzuk, majd az eper és a csoki után a másik kekszet a süti tetejére teszük.

3./  Az édességet tetszés szerint dekoráljuk egyéb gyümölccsel.

Jó étvágyat kívánok!

fotó: pixbay

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr6218374385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása