Van az úgy, hogy gyorsan szükséges desszertet készítenünk. A keksz a legjobb ötlet.
Váratlan vendégeknek és gasztroajándéknak is klassz egy doboz puha süti.
Legyen bármilyen évszak, egy pici gyümölcslekvár, vagy csokoládé vagy mogyoró krém biztosan lapul mindenkinél valahol a konyhaszekrényben. Így lesz még finomabb egy házi keksz.
Hozzávalók:
- 1 db friss tojás
- 1 csomag vaniliás cukor
- 7 dkg finomított kristálycukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 8 dkg puha vaj vagy margarin
- 16 dkg átszitált finomliszt
- 5 dkg szilárdabb állagú gyümölcslekvár
Elkészítés:
1./ A tojást először a cukorral keverd simára, majd a masszát a zsiradékkal együtt thabosítsd tovább.
2./ A szódabikarbónával együtt a lisztet add a lisztet a tésztához, és dolgozd jól össze.
3./ Teáskanál segítségével dió nagyságú gombócokat tegyél egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütik közepébe kávéskanállal kicsi mélyedést formálj, amibe tedd bele a házi lekvárt..
4./ A sütiket előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt süsd meg. Vigyázz, hogy az alja ne égjen el. A kihűlt kicsi kagyló alakú kekszeket lekvárral vagy mogyorókrémmel utólag is összeragaszthatod.
Jó étvágyat kívánok!