Vidéki otthon

Közösségek voltak a középpontban Olaszfán

Kovászos finomságok, pörkölt különlegességek és játékok is várták a vendégeket

2024. július 29. - Kóta Melinda

o6.png

Hétvégén rendezték meg a II. Olaszfai Pajta Pörkölt Pikniket.

A Dunántúlon található apró település valószínűleg sokak kedvence lett már.

Mi is közéjük tartozunk. Így rendkívül szívesen elfogadtuk azt a kedves meghívást, amit a helyiektől kaptunk.

A település környezete kicsit emlékeztetett minket 3 év utáni érkezésünkkor ismét Toszkánára. Olaszfa egyébként egyre vonzóbb az itáliai emberek számára is.

Régi barátság fűz már minket a helyhez. Egész éves közművelődési képzés van a hátunk mögött Beke Évivel, aki idén is központi szervezője volt a klassz programoknak. A Csepregi Kovászolók meghívását pedig igazán köszönjük.

Érkezésünkkor már javában zajlott a pörkölt főzőverseny előkészítése. A csapatok színeket kaptak, és a menü is olvasható volt apró táblákon a sátraiknál. Hozzáteszem rendkívüli kreatívitást mutatva.

A II. Olaszfai Pajta Pörkölt Pikniket Fekete Róbert polgármester nyitotta meg. Hangsúlyozta, hogy a programok lényege a közösségek erősítése, a hagyományok életben tartása.

o16.png

o3.png

o4.png

Miközben a versenyzők főztek, a fellépők jóvoltából szólt a nóta, és Karinthy Frigyes is helyet kapott egy szórakoztató színdarabbal a rendezvényen. Az előadás bájosan vicces volt, amire a nézők morajló kacagásából következtettünk.

Nyilvánvaló tény, hogy az olaszfai faluközösségnek van egy hatalmas, nagyon szép szabadtéri kemencéje. A Csepregi Kovászolók jóvoltából a rendezvény ideje alatt kalocsai paprikás kácsi, sajtos pogácsa, valamint fonott kalács is frissen sült a forró monstrumban. A kovászos kenyerek pedig a pörkölthöz kiváló tunkolási lehetőséget adtak a kóstolásra tálalt borok mellett. Igazi gasztronómiai utazás volt ez mindannyiunknak.

A rendezvény Olaszfán, a Közösségi Ház udvarán valósult meg. Jövünk legközelebb is, amikor kapunk meghívást.

p.jpg

fotók: Kóta Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr318456625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása