Vidéki otthon

Sült sonka zöldségekkel

2025. január 18. - Kóta Melinda

l.jpg

A zöldségágyon sütőben párolt füstölt sonka különleges gasztroélményt ad.

A zöldfűszerekkel összeérnek, és a hústól enyhén füstössé válnak az ízek. Az egytálétel szaftja pedig tunkolnivaló.

Retro és nosztalgikus egyszerre az étel, amikor krumpli, hagyma és füstölt házisonka egy tálba kerül. A nyolcvanas évek egyik kedvenc vacsorája volt sok embernek. Egytálételt kemencében lassú tüzön készíteni a legjobb. Ám kemencehiány esetén sem kell elkeserednünk. A fedett kerámiaedényekben vagy tepsiben sütött ételek is nagyon ízletesek.

Egy borongós délutánon épp aktuális lehet sok zöldség vitaminnal és egy kis füstölt sonka. Egy tepsit kevés olajjal kenjünk ki, mad halmozzunk bele felkockázott krumplit, vöröshagymát, fokhagymát, padlizsánt, valamint felkarikázott sárgarépát. 

Az ételt kevés sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel és tárkonnyal fűszerezzük, és tegyük rá a füstölt sonka szeleteket. A ragut alufóliával letakarva  kevés vízzel leöntve 140 fokos sütőben két órán keresztül pároljuk, majd 15 percig pirítjuk.

A szaftos egytálételt friss házikenyérrel tunkoljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/18777854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása