Vidéki otthon

Tippek kelt tészta formázásra

2025. április 14. - Kóta Melinda

e3_1.jpg

Az ünnepi hagyományokat kicsi innovációval emlékezetesebbé tudjuk tenni.

Új ízek és formák kipróbálásának mindig ideje van.

Húsvét idején a kalács készítés az ünnepre hangolódás része. A jó recept eredményeként megsütött pékáru napokig friss marad sós, valamint édes ízesítéssel egyaránt. Ám a tálalás is fontos, hogy ne nélkülözze az eleganciát. A finom illat és az ízharmóniák megkoronázzák a tradicionális étkezést.

A tésztát fonatokon kívül sokféleképpen alakíthatjuk. Az egyik legnépszerűbb forma az egyszerű csavarást követően a koszorú. A sós kalácsot pirított sonkával vagy tojással, az édes süteményt színes cukorkákkal, csokoládéval, gyümölcsszósszal díszítsük.

e4_1.jpg

Krémes kalács készítése esetén a feltekert, ízesített részeket fonjuk össze. A csoki-vanília, a töltetlen és lekváros fonatok keveredése is nagyon finom. Amikor sós ízt szeretnénk kóstolni, zöldfűszeres, medvehagymás vagy fokhagymás sajtkrémet készítsünk.

kr.png

A formázásnál apró gombócokat vagy háromszögeket is hajtogathatunk, és választott alakzatban egymás mellé helyezve újabb szép látványt kapunk.

e1.jpg

Aki bonyolultabb formákat is szívesen kipróbálna, az a tésztából készítsen 8 vékony szálat. 4-4 szálat derékszögben fűzzön át egymáson, majd a szabadon lévő végeket hajtsa úgy, hogy kör formát kapjon.

f.jpg

Jó húsvéti készülődést kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://videkiotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr118839502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása